Υλικά
1 χοιρινό κότσι – 1 κιλό πατάτες – 1 ντομάτα
μεγάλη – 1 κολοκύθι μικρό – 1 πιπεριά πράσινη – 1 καρότο – αλάτι – πιπέρι – 1
ποτήρι του κρασιού λάδι.
Εκτέλεση
Αν το κότσι είναι μεγάλο,
ζητάτε από το χασάπη να σας το κόψει στη μέση. Το πλένετε και το βάζετε στη
γάστρα, αφού το αλατοπιπερώσετε. Βάζετε το λάδι, λίγο νερό και το βάζετε στο
φούρνο να μισοψηθεί. Εν τω μεταξύ, κόβετε τα καρότα, την πιπεριά, το κολοκύθι και
την ντομάτα πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ετοιμάζετε για τον
φούρνο και βγάζετε την γάστρα. Βάζετε γύρω από το κότσι τις αλατισμένες πατάτες
και από πάνω σκεπάζετε το φαί με το υπόλοιπα υλικά που έχετε ψιλοκόψει. Αν
χρειάζετε, προσθέτετε λίγο νερό και το ξαναβάζετε στο φούρνο μέχρι να γίνει. Όταν
ψηθεί, το βγάζετε και το σερβίρετε. Επιλέγετε εσείς αν θα σερβίρετε τα
ψιλοκομμάνα λαχανικά ή όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου