1/3/13


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες
½ κιλό κιμά  
¼ φρατζόλας ψωμί ξερό
1 μικρή ώριμη ντομάτα  
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη  
αλάτι  
πιπέρι  
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο  
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
½ λεμόνι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ξερό ψωμί στο νερό, αφαιρούμε την κόρα και αφού το στραγγίσουμε καλά διαλύουμε την ψίχα σε ένα μπολ. Τρίβουμε στο τρίφτη του τυριού το κρεμμύδι και την ντομάτα Ανακατεύουμε στο μπολ με τη ψίχα όλα τα υλικά, κιμά, ψίχα, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα, λάδι, ρίγανη, μαϊντανό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε μέγεθος και σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τους βάζουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (ποτέ πολύ γιατί θα πικρίσει το φαί), ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί ανάμεσα στα μπιφτέκια και ψήνουμε στο φούρνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου