Υλικά
½ κιλό μακαρόνια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
6 κουταλιές σούπας χυμό
λεμονιού
1 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
¾ κουταλιάς σούπας άσπρο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Εκτέλεση
Ενώ βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε το
βούτυρο σε τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε
το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Κόβουμε το ζαμπόν λεπτές λωρίδες και το
ρίχνουμε να ροδίσει μαζί με το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια ψιλές φέτες και
τα ρίχνουμε στο τηγάνι να ροδίσουν. Τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί,
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε την σάλτσα στα
βρασμένα μακαρόνια, τ’ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
και με μερικά φύλλα βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου