ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Υλικά
5 αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζ. βούτυρο
½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα
½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα
½ φλιτζ. κονιάκ
1 ½ φλιτζ. αμύγδαλα και φυστίκια
αιγίνης ανακατεμένα
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
Προαιρετικά, 1 φλιτζ.διάφορα φρουί
γλασέ ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο
με τη ζάχαρη, καλά, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να
ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκάλι στο οποίο διαλύουμε τη σόδα,
την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ, τη βανίλια το ξύσμα πρτοκάλι, το αλεύρι
στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα
με τα φυστίκια κομμένα πολύ ψιλά και τα φρουί γλασέ. Τ’ ανακατεύουμε όλα πολύ
καλά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε
με ένα μαχαίρι, το βγάζουμε από το ταψί, το βάζουμε σε πιατέλα και όταν κρυώσει
το διακοσμούμαι με ότι θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου