14/12/12


Χοιρινο με σέλινο αυγολέμονο

Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό
1 ½ κιλό σέλινο
2 κρεμμύδια μέτρια
¾ φλιτζ. τσαγιού λάδι
1-2 λεμόνια
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε σε 2-3 κομμάτια το σέλινο, το πλένουμε καλά και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν  είναι σχεδόν βρασμένο, το κατεβάζουμεε, το στραγγίζουμε  και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε σε λάδι που έχει κάψει να σοταριστεί, προσθέτοντας το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν πάρει χρώμα το κρέας, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το σέλινο, αλάτι πιπέρι και 1 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν έχει πιεί όλο το νερό του, το αυγοκόβουμε βάζοντας τα 2 αυγά και όσο λεμόνι θέλουμε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου