17/4/12



Κέικ καρύδας σιροπιαστό

Υλικά
 2 ποτήρια αλεύρι - 1/2 ποτήρι βούτυρο - 1 ποτήρι ζάχαρη - 3/4 ποτήρι γάλα - 1 ποτήρι καρύδα (ινδική) - 3 αυγά  -1 κουτάλι ξύσμα λεμονιού - 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
 1 ποτήρι ζάχαρη - 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
 Δουλεύουμε το βούτυρο να ασπρίσει και βάζουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, τ’ αυγά χτυπημένα, την καρύδα. Ρίχνοντας κάθε υλικό, ανακατεύουμε καλά, για να ενωθούν όλα μαζί σε ένα μίγμα. Τέλος ρίχνουμε λίγο λόγο  το αλεύρι με το μπέικιν, το ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι. Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στην αρχή και μετά δυναμώνουμε τον φούρνο. Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, θα το δοκιμάσουμε αν είναι ψημένο, βάζοντας το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφού κρυώσει και το βγάλουμε από τη φόρμα, θα ρίξουμε το σιρόπι.



Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ
Υλικά
 300 γραμ. κουβερτούρα - 100 γραμ. φουντούκια χοντροκομμένα - 200 γραμ. βούτυρο - 200 γραμ. ζάχαρη - 4 αυγά - 80 γραμ. αλεύρι - 20 γραμ. καφέ στιγμιαίο.
Εκτέλεση
 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και προσθέτουμε τ’ αυγά. Σταματάμε το χτύπημα  και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τον καφέ,
ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα λιωμένη, ανακατεύουμε και βάζουμε τα φουντούκια. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 για 35-40΄.


Υλικά
 225 γραμ. βούτυρο - 225 γραμ. ζάχαρη άχνη - 230 γραμ. αλεύρι μαλακό - 4 αυγά - 1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ - μια πρέζα αλάτι - 1 φλιτζανάκι χυμό τζίντζερ - 2 ροδέλες ανανά σε κομματάκια.
Εκτέλεση
Φροντίζουμε το βούτυρο  να έχει θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ, τα χτυπάμε και όταν αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα-ένα τ’ αυγά. Προσθέτουμε τα κομματάκια ανανά, το χυμό τζίντζερ και χτυπάμε ελαφρά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το πάουντερ, το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 για 35΄. 



Υλικά:
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα - 500 γραμ. αλεύρι - 250 γραμ. βούτυρο - 250 γραμ. ζάχαρη - 4 αυγά - 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ - 1/2 ποτήρι γάλα - 50 γραμ. ξανθές σταφίδες - 100 γραμ. πορτοκάλι κοντίτα ψιλοκομμένο - 2 κουταλιές κουκουνάρι - 200 γραμ. ζάχαρη άχνη – 3 κουταλιές ρούμι – αλεύρι & βούτυρο για την φόρμα.
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και  βάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι να μουσκέψουν. Σ’ένα μπολ βάζουμε  το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε καλά ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν, προσθέτουμε  τ’ αυγά ένα-ένα, τη σοκολάτα τριμμένη, 3 κουταλιές ρούμι, το γάλα, λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. , ανακατεύοντας συνεχώς τα υλικά.  Όταν γίνει ομοιογενές το μίγμα, προσθέτουμε το κουκουνάρι, το πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με βούτυρο την φόρμα, την αλευρώνουμε και αφού την τινάξουμε ελαφρά, αδειάζουμε το μίγμα , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για μια ώρα, όταν ψηθεί, το αφήνουμε στο φούρνο 5΄και όταν κρυώσει, το βγάζουμε από την φόρμα και φτιάχνουμε την άχνη με το ρούμι να γίνει γλάσο χωρίς φωτιά, και περιχύνουμε το γλυκό.


Υλικά
10 αυγά – 1 βιτάμ – 1 ποτήρι γάλα – 1 ποτήρι ζάχαρη – 4 ποτήρια αλεύρι – 2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ – 1 ποτήρι καρύδι – 1 ποτήρι τρούφα – 2 βανίλιες άρωμα.
Για το σιρόπι
3 ½ ποτήρια ζάχαρη – 3 ½ ποτήρια νερό
Για το γλάσο
4 φλυτζ. Βούτυρο – 4 φλιτζ. κακάο – 4 φλιτζ. άχνη – 2 φλιτζ. γάλα – 1 βαννίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το βιτάμ και την ζάχαρη  και τα χτυπάτε πολύ καλά. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το καρύδι και την τρούφα, ανακατεύοντας  καλά με κάθε υλικό που προσθέτετε. Αν θέλετε το εσωτερικό του κέϊκ σας να είναι άσπρο, δεν ρίχνετε την τρούφα και μπορείτε να την προσθέσετε πάνω από το γλάσο για διακόσμηση. Βάζετε τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι που θα έχετε ανακατέψει με το μπέϊκιν πάουντερ. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Μέχρι να ψηθεί το γλυκό, ετοιμάζετε το σιρόπι το οποίο θα βράσετε για 10΄περίπου και όταν ψηθεί το κέΙκ, το αφήνετε να κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, το σιροπιάζετε και αφού ετοιμάσετε το γλάσο το περιχύνετε μ’ αυτό. Το γλάσο θα το φτιάξετε σε ένα κατσαρολάκι, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και όταν είναι έτοιμο θα περιχύσετε το σιροπιασμένο κέϊκ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη τρούφα για τελείωμα.


Κέϊκ απλό
Υλικά
300 γραμ. αλεύρι – 250 γραμ. ζάχαρη – 250 γραμ. βούτυρο – 6 αυγά – 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ – 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ – ¾ του φλιτζ. σταφίδες  - ¾ του φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά, προσθέτουμε τ’ αυγά, το κονιάκ, το αλεύρι, όπου έχουμε ανακατέψει το μπέκιν πάουντερ, τις σταφίδες, τα καρύδια, τ’ ανακατεύετε όλα πολύ καλά και αφού το αδειάσουμε σε βουτυρωμένη φόρμα, το ψήνουμε στους 1750 για 45΄περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου