Κέικ καρύδας σιροπιαστό
Υλικά
2 ποτήρια αλεύρι - 1/2 ποτήρι βούτυρο - 1
ποτήρι ζάχαρη - 3/4 ποτήρι γάλα - 1 ποτήρι καρύδα (ινδική) - 3 αυγά -1 κουτάλι ξύσμα λεμονιού - 2 κουταλάκια
μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη - 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο να ασπρίσει και βάζουμε
τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, τ’ αυγά χτυπημένα, την καρύδα. Ρίχνοντας
κάθε υλικό, ανακατεύουμε καλά, για να ενωθούν όλα μαζί σε ένα μίγμα. Τέλος ρίχνουμε
λίγο λόγο το αλεύρι με το μπέικιν, το ανακατεύουμε
καλά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι. Το ψήνουμε σε χαμηλή
φωτιά στην αρχή και μετά δυναμώνουμε τον φούρνο. Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο,
θα το δοκιμάσουμε αν είναι ψημένο, βάζοντας το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Αφού κρυώσει και το βγάλουμε από τη φόρμα, θα ρίξουμε το σιρόπι.
Υγρό κέικ σοκολάτας με καφέ
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως
ότου ασπρίσουν και προσθέτουμε τ’ αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τον
καφέ,
ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε
την κουβερτούρα λιωμένη, ανακατεύουμε και βάζουμε τα φουντούκια. Αδειάζουμε το
μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700
για 35-40΄.
Υλικά
Εκτέλεση
Φροντίζουμε το βούτυρο να έχει θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε μαζί
με την ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ, τα χτυπάμε και όταν αφρατέψουν, ρίχνουμε
ένα-ένα τ’ αυγά. Προσθέτουμε τα κομματάκια ανανά, το χυμό τζίντζερ και χτυπάμε
ελαφρά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το πάουντερ, το βάζουμε σε βουτυρωμένη
φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 για 35΄.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο να
μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι να μουσκέψουν.
Σ’ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη,
τα χτυπάμε καλά ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν, προσθέτουμε τ’ αυγά ένα-ένα, τη σοκολάτα τριμμένη, 3
κουταλιές ρούμι, το γάλα, λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. ,
ανακατεύοντας συνεχώς τα υλικά. Όταν
γίνει ομοιογενές το μίγμα, προσθέτουμε το κουκουνάρι, το πορτοκάλι και
ανακατεύουμε. Αλείφουμε με βούτυρο την φόρμα, την αλευρώνουμε και αφού την τινάξουμε
ελαφρά, αδειάζουμε το μίγμα , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800
για μια ώρα, όταν ψηθεί, το αφήνουμε στο φούρνο 5΄και όταν κρυώσει, το βγάζουμε
από την φόρμα και φτιάχνουμε την άχνη με το ρούμι να γίνει γλάσο χωρίς φωτιά, και
περιχύνουμε το γλυκό.
Υλικά
10 αυγά – 1 βιτάμ – 1 ποτήρι
γάλα – 1 ποτήρι ζάχαρη – 4 ποτήρια αλεύρι – 2 φακελάκια μπέϊκιν πάουντερ – 1 ποτήρι
καρύδι – 1 ποτήρι τρούφα – 2 βανίλιες άρωμα.
Για το σιρόπι
3 ½ ποτήρια ζάχαρη – 3 ½ ποτήρια
νερό
Για το γλάσο
4 φλυτζ. Βούτυρο – 4 φλιτζ. κακάο
– 4 φλιτζ. άχνη – 2 φλιτζ. γάλα – 1 βαννίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε
το βιτάμ και την ζάχαρη και τα χτυπάτε
πολύ καλά. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το καρύδι και την τρούφα, ανακατεύοντας
καλά με κάθε υλικό που προσθέτετε. Αν θέλετε
το εσωτερικό του κέϊκ σας να είναι άσπρο, δεν ρίχνετε την τρούφα και μπορείτε
να την προσθέσετε πάνω από το γλάσο για διακόσμηση. Βάζετε τις βανίλιες και τέλος
το αλεύρι που θα έχετε ανακατέψει με το μπέϊκιν πάουντερ. Αδειάζετε το μίγμα σε
βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Μέχρι να ψηθεί το γλυκό, ετοιμάζετε
το σιρόπι το οποίο θα βράσετε για 10΄περίπου και όταν ψηθεί το κέΙκ, το αφήνετε
να κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, το σιροπιάζετε και αφού ετοιμάσετε
το γλάσο το περιχύνετε μ’ αυτό. Το γλάσο θα το φτιάξετε σε ένα κατσαρολάκι, βάζοντας
όλα τα υλικά μαζί και όταν είναι έτοιμο θα περιχύσετε το σιροπιασμένο κέϊκ. Αν
θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη τρούφα για τελείωμα.
Κέϊκ απλό
300 γραμ. αλεύρι – 250 γραμ. ζάχαρη – 250 γραμ. βούτυρο – 6 αυγά
– 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ – 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ – ¾ του
φλιτζ. σταφίδες - ¾ του φλιτζ. καρυδόψιχα
χοντροκομμένα
Κέϊκ απλό
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο
πολύ καλά, προσθέτουμε τ’ αυγά, το κονιάκ, το αλεύρι, όπου έχουμε ανακατέψει το
μπέκιν πάουντερ, τις σταφίδες, τα καρύδια, τ’ ανακατεύετε όλα πολύ καλά και αφού
το αδειάσουμε σε βουτυρωμένη φόρμα, το ψήνουμε στους 1750 για 45΄περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου