2/8/13

.

Υλικά
400 γραμμ. κασέρι τριμμένο
3 αυγά
6 φέτες ψωμί μόνο τη ψίχα
100 γραμμ. βούτυρο
1 ποτήρι νερού μπύρα
1 ποτήρι νερού λάδι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, τηγανίζουμε τις φέτες το ψωμί και τις βάζουμε απλωτά σε πιατέλα. Σε μια κατσαρολίτσα τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε το βούτυρο, τα ¾ της μπίρας, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί , αλλά χωρίς να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά μόνο τους κρόκους χτυπημένους. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτοντας και την υπόλοιπη μπίρα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να γίνει μια πηχτή κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα στις φέτες και τις αλείφουμε. Βάζουμε τις φέτες σε μέτριο φούρνο, ώσπου να ροδοκοκκινίσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου