Μυρωδικά/ΑποθήκευσηΜπορείτε να αγοράσετε ή να μαζέψετε, μαϊντανό, μάραθο, σέλινο, άνηθο, καυκαλήθρες, Αφού πάρετε τα μυρωδικά, τα καθαρίζετε, από τα κοτσάνια, τα πλένετε πολύ καλά, και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσουν. . Όταν θα έχουν στεγνώσει τελείως,  τα ψιλοκόβετε, και τα βάζετε σε νάιλον σακουλάκια, με ετικέτες για να τα ξεχωρίζετε και μετά στην κατάψυξη. Προσοχή μόνο. Να είναι τελείως στεγνά. για να διατηρηθούν όπως θα τα βάλετε.

                                              ▬▬


Τον δυόσμο, τον βασιλικό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, θα τα κόψετε με κοτσάνια και θα τα δέσετε. Θα τα πλύνετε, θα τα στραγγίσετε και αφού τα τυλίξετε με τούλι, θα τα βάλετε σε σκιερό μέρος να ξεραθούν. Όταν ξεραθούν, τα τρίβετε και τα βάζετε σε βαζάκια και θα τα φυλάξετε στο ντουλάπι ή το ψυγείο σας.

                                                               
                                                                     ▬▬

Όταν έρθει η εποχή που είναι έτοιμη η ρίγανη, Ιούλιο, Αύγουστο, μαζεύουμε τη ρίγανη και την κάνουμε μάτσα. Τα δένουμε και τα κρεμάμε σε σκιερό μέρος μέχρι να ξεραθεί. Την τρίβουμε και την βάζουμε σε βαζάκια. Κλείνουμε καλά το καπάκι, για να διατηρηθεί η υπέροχη μυρωδιά της φρέσκιας ρίγανης.


                                               ▬▬

Με πολύ απλό τρόπο, μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας ξύσμα, για να βάλουμε στα γλυκά μας, ειδικά την εποχή που υπάρχουν πολλά εσπεριδοειδή. Όταν καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι για να το φάμε ή όταν το στύβουμε, ή όταν στύβουμε ένα λεμόνι, δεν πετάμε τις φλούδες. Αφού τα έχουμε πλύνει πριν τη χρήση, τα τρίβουμε ελαφρά  ( την φλούδα) στον τρίφτη τυριού και βάζουμε το ξύσμα σε σακουλάκι, του βάζουμε ετικέτα με το είδος του ξύσματος και το φυλάμε στην κατάψυξη. ½ ή 1 κουταλάκι του γλυκού, θα αρωματίσει τα γλυκά ή τα κέικ μας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με περγαμόντο, νεράντζι, μοσχολέμονο.

                                                                     ▬▬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου