30/7/13

Υλικά
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γραμμ. νωπή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές λάδι
3 ¼ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γαρνίρισμα
Μέλι
Κανέλλα
Καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Τη βάζουμε στο μπολ του μίξερ, με τα υπόλοιπα υλικά τη ζύμης  και τα χτυπάμε όλα μαζί στη δυνατή ταχύτητα. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και όταν κάψει, αρχίζουμε το τηγάνισμα. Παίρνουμε στο χέρι μας ζύμη και πιέζοντας παίρνουμε με το κουταλάκι βουτηγμένο στο νερό και ρίχνουμε στο λάδι. Τους σερβίρουμε ρίχνοντας μέλι, κανέλλα και καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου