29/7/13

Υλικά
2 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτά φετάκια
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη
2/3 κούπας τριμμένη φριγανιά
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 κουταλάκια κανέλλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
300 γραμμ. σαντιγί
Λίγο χοντροκοπανισμένο καρύδι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη. Το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη. Αραδιάζουμε τα φετάκια του μήλου το ένα να επανωτίζει λίγο στο άλλο,μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν και να πάρουν χρώμα λεμονιού, για 15 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέϊκιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Το ρίχνουμε σταδιακά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε μετά και τα καρύδια, ανακατεύοντας πάλι αργά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα μήλα. Το ψήνουμε 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά, για να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε και το γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τα καρύδια.

1 σχόλιο:

  1. Aν γραφατε και ποσα αυγα χρειαζονται μπορει να υποπτευομασταν οτι υπαρχει πιθανοτητα χωρις αλευρι να γινει κατι σαν κι αυτο που λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή