27/7/13

Υλικά
1 κιλό καρπούζι τη φλούδα
1300 κιλά ζάχαρη
2 ½ ποτήρια νερό
1 λεμόνι
 1 βανίλια
Εκτέλεση
Μαζεύουμε τις φλούδες από το καρπούζι που κόβουμε για να φάμε, κατά προτίμηση να είναι χονδρόφλουδα. Καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος από τις φλούδες, δηλαδή το πράσινο και το άσπρο μέρος, το κόβουμε κυδωνάτες φέτες. Το ζυγίζουμε και το βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη με νερό και το χυμό του λεμονιού, να μείνει 2-3 ώρες. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Προσθέτουμε και την βανίλια και αφού βγάλουμε τον αφρό το σβήνουμε και την επομένη το δένουμε σε δυνατή φωτιά. Πριν το κατεβάσουμε, ρίχνουμε 2 κουταλιές χυμό λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου