6/7/13

.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ζελατίνα
½ φλιτζ. νερό
2 πακέτα των 200 γραμμ. τυρί κρέμα
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. γάλα
¼ φλιτζ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα 2 λεμονιών
1 φλιτζ. σαντιγύ
2 ασπράδια
Σάλτσα
¾ φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
½ φλιτζ. νερό
¼ φλιτζ. χυμό λεμονιού
2 κρόκους
Εκτέλεση
Σε μέτρια κατσαρόλα, μαλακώνουμε τη ζελατίνα στο νερό για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα και το ανακατεύουμε πάνω σε σιγανή φωτιά για να διαλυθεί η ζελατίνα. Σε μέτριο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, που έχουμε αφήσει έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει, με τη ζάχαρη και το μίγμα της ζελατίνας. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε προσθέτουμε τη σαντιγύ και τα ασπράδια μαρέγκα. Το αδειάζουμε σε φόρμα και το βάζουμε 5 ώρες στο ψυγείο. Όταν πήξει, το αναποδογυρίζουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει . Τη σάλτσα θα φτιάξουμε, ανακατεύοντας σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και το νερό, όλα κρύα. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και το αφήνουμε να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου