ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Υλικά
4
αυγά
Σοκολάτα
για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη,
να πήξουν και ν’αφρατέψουν. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και
προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε
τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα των κρόκων και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα,
ανακατεύοντας απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 ,
για 35-40΄. Αφού κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί, το γυρίζουμε και το διακοσμούμε
με λιωμένη σοκολάτα και τα φρούτα κομμένα ή ολόκληρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου