15/6/13

Υλικά
250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 αυγά
½ λεμόνι
1 ½ φλιτζ. καφέ ρύζι
Αλάτι
αλεύρι για το αλεύρωμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι  περασμένο από τον τρίφτη ή ψιλοκομμένο στο χέρι, ένα αυγό, αλάτι και τον μαϊντανό. Ζυμώνουμε τα υλικά και τα πλάθουμε μπαλίτσες. Στο μεταξύ, έχουμε βάλει σε κατσαρόλα νερό και το βούτυρο και μόλις βράσει, αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε. Όταν γίνει το φαί θα κάνουμε το αυγολέμονο, με το χυμό του μισού λεμονιού και τα δύο αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου