20/6/13

Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
2-3 κουταλιές μεγάλες καφέ στιγμής
8 κρόκους αυγών
250 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε τον καφέ, ακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, με το σύρμα των αυγών. Ρίχνουμε λίγο λίγο το βραστό γάλα, φιλτραρισμένο, συνεχίζοντας ν’ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει να καλύπτεται το κουτάλι, από το μίγμα, το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας το κάθε τόσο. Το περνάμε από σουρωτήρι και το αδιειάζουμε στην παγωτιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου