21/6/13

Υλικά
1 λίτρο πλήρες γάλα
1 βανίλια
75 γραμμ. γλυκά αμύγδαλα καθαρισμένα και από την εσωτερική τους φλούδα
8 κρόκοι αυγών
250 γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα με μια κουταλιά νερό και ρίχνουμε την πάστα τους στο βραστό γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα. Βάζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Τραβάμε από τη φωτιά, όταν αρχίσει η κρέμα να καλύπτει το κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας το κάθε τόσο. Αδειάζουμε το μίγμα , κρύο  στην παγωτιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου