21/6/13

Υλικά
8 κρόκοι αυγών
9/10 λίτρου κρέμα γάλακτος
¼ του λίτρου σιρόπι από ζάχαρη και ξύσμα 1 λεμονιού
1/10 του λίτρου ροδόνερο
8 σταγόνες ροδέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι. Τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν , ανακατεύοντας μέχρι να καλύπτεται το κουτάλι από το μίγμα. Τραβάμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας το κάθε τόσο. Προσθέτουμε το ροδόνερο και το ροδέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα στη παγωτιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου