24/6/13

Υλικά
600 γραμμάρια σάρκα από ώριμα βερίκοκκα
1 λεμόνι
250 γραμμάρια ζάχαρη
½ λίτρο νερό
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερίκοκκα και τα περνάμε από το μπλέντερ με το χυμό του λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με μισό λίτρο νερό και το βράζουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τα χτυπημένα βερίκοκκα και αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτιέρα. Προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα, στα τελευταία πέντε λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου