Υλικά
Για τη βάση
Για τη γέμιση
2
αυγά
5-6
μοσχολέμονα (2 μοσχολέμονα ξύσμα-1/2 φλιτζ. χυμό μοσχολέμονο)
1
κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για τη διακόσμηση
½
φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1
κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε
τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σαν άμμος και τα στρώνουμε στο ταψί. Ζεσταίνουμε
το βούτυρο να λιώσει και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Τ’ανακατεύουμε να γίνουν σαν
βρεγμένη άμμος και τα στρώνουμε, πατώντας με το πιρούνι στη φόρμα τάρτας να γίνει
η βάση.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών ν’ασπρίσουν, βάζουμε το γάλα και χτυπάμε
προσθέτοντας λίγο λίγο το χυμό και το ξύσμα. Βάζουμε την ζελατίνη σε κούπα και
την καταβρέχουμε με 3 κουταλιές νερό. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και σε μπεν
μαρί λιώνουμε την ζελατίνη. Και την προσθέτουμε στο μίγμα. Τ’αφήνουμε στην άκρη
και χτυπάμε τα’ασπράδια μαρέγκα. Τα προσθέτουμε
και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, το
στρώνουμε και τελειώνουμε με την σαντιγύ που έχουμε φτιάξει. χτυπώντας την κρέμα
γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου