27/5/13

ΧΟΙΡΙΝΌ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη λεμόνι μαύρο
1 λεμόνι το χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Μαύρο πιπέρι
Ρύζι νυχάκι (για κάθε πιάτο θα υπολογίσετε 2 φλιτζ. του καφέ περίπου)
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε σε καυτό λάδι μαζί με το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, να σοταριστεί . Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαύρο λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά, προσθέτοντας όταν χρειάζεται νερό. Όταν έχει γίνει το κρέας, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει μερικές βράσεις, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό το ρύζι και  το έχουμε στραγγίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου