24/5/13

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Υλικά
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα (πλήρες όχι αποβουτυρωμένο)
8 κρόκοι αυγών
200 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τις βανίλιες και το φιλτράρουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι ν’ασπρίσουν και να γίνουν αφράτοι. Προσθέτουμε το γάλα βραστό, λίγο λίγο, ανακατεύοντας δυνατά. Βάζουμε το μίγμα να βράσει σε μπεν μαρί, συνεχίζοντας ν’ανατεύουμε, μέχρι να καλύπτεται το κουτάλι. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε φαρδύ δοχείο και ανακατεύουμε κάθε τόσο, μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Το σουρώνουμε και το βάζουμε στην παγωτιέρα να πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου