19/5/13

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
175 γραμ.μαλακωμένο βούτυρο
275 γραμ.αφράτη σκούρα καστανή ζάχαρη
3 αυγά
275 γραμ.αλεύρι
1 /4 κουτ.γλυκ.μπεικιν πάουντερ
0,175 λίτρου κρέμα γάλακτος
1 ½ κουτ. γλυκ. σόδα φαγητού
Για το γλάσο
125 γραμ. μαλακωμένο βούτυρο
175 γραμ. άχνη ζάχαρη
50 γραμ. σκόνη κακάο (σκούρο)
Για τη γέμιση
0,3 λίτρου κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
75 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και ντύστε με τη λαδόκολλα δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ, διαμέτρου 20 εκ. Διαλύστε το κακάο σε 0,175 λίτρου ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει ένα αφράτο κρεμώδες μίγμα. Σταδιακά προσθέστε τα αυγά και το λιωμένο κακάο. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε το κουταλιά κουταλιά στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος. Μοιράστε το παρασκεύασμα στις δύο βουτυρωμένες φόρμες και ψήστε το στο φούρνο επί 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο. Ανακατέψτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το κακάο (και λίγο χλιαρό νερό αν χρειάζεται). Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά ώσπου να πήξει και βάλτε τη στο ψυγείο. Αφήστε τα ψημένα κέικ να κρυώσουν καλά. Ξεφορμάρετε. Βάλτε το ένα σε στρογγυλό πιάτο σερβιρίσματος και αλείψτε το με τη γέμιση. Από πάνω τοποθετήστε το δεύτερο κέικ. Καλύψτε όλη την επιφάνεια  του γλυκίσματος με το γλάσο. Για την διακόσμηση, λιώστε τη σοκολάτα και απλώστε την επάνω σε παγωμένη επιφάνεια να κρυώσει. Αν επιθυμείτε πάρτε ξύσματα της σοκολάτας και γαρνίρετε το γλύκισμα ή πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου