18/5/13

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά
1 κιλό αρνί
5 αγκινάρες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας άνηθο
1 κουταλιά σούπας μάραθο
1-2 αυγά
Λεμόνια
Αλάτι
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κρέας, κατά προτίμηση μπουτάκι και αφού το κόψουμε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι να τσιγαριστεί, προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μάραθο, όλα ψιλοκομμένα. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε κατά διαστήματα νερό, όταν χρειάζεται και το αφήνουμε να βράσει. Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τις αγκινάρες και για να μην μαυρίσουν τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι χυμό. Αφού κόψουμε κάθε αγκινάρα σε τέσσερα κομμάτια, τα περνάμε με λεμόνι, τρίβοντας επάνω τη λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε στο νερό. Δοκιμάζουμε το κρέας και όταν κοντεύει να βράσει, ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες, λίγο νερό αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν είναι έτοιμο, κάνουμε το αυγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου