ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΥΛΙΚΑ
225 γραμμ. κουβερτούρα
125 γραμμ. βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
175 γραμμ. μπισκότα με άρωμα τζίντζερ χονδροκομμένα
50 γραμμ. ψιλοκομμένα κεράσια γλασέ
1 ψιλοκομμένο κομμάτι τζίντζερ (από έτοιμο γλυκό κουταλιού)
50 γραμμ. ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα στενόμακρο ή στρογγυλό, βαθύ ταψάκι και το ντύνουμε με ειδική λαδόκολλα για φούρνο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε τ’ αυγά ώσπου ν’ασπρίσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα κεράσια, την πιπερόριζα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το χαρτί και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Το γαρνίρουμε με τα τρίμματα της άσπρης σοκολάτας και το τζίντζερ ή ότι άλλο επιθυμούμε.
ΥΛΙΚΑ
225 γραμμ. κουβερτούρα
125 γραμμ. βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
175 γραμμ. μπισκότα με άρωμα τζίντζερ χονδροκομμένα
50 γραμμ. ψιλοκομμένα κεράσια γλασέ
1 ψιλοκομμένο κομμάτι τζίντζερ (από έτοιμο γλυκό κουταλιού)
50 γραμμ. ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα στενόμακρο ή στρογγυλό, βαθύ ταψάκι και το ντύνουμε με ειδική λαδόκολλα για φούρνο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε τ’ αυγά ώσπου ν’ασπρίσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα κεράσια, την πιπερόριζα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το χαρτί και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Το γαρνίρουμε με τα τρίμματα της άσπρης σοκολάτας και το τζίντζερ ή ότι άλλο επιθυμούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου