Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
2 ½ φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
1 ¼ φλιτζ. γάλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ν’ασπρίσουν. Ρίχνουμε τ’αυγά και χτυπάμε
3 λεπτά, προσθέτουμε διαδοχικά γάλα-αλεύρι (στο αλεύρι έχουμε ανακατέψει το μπέΙκιν
πάουντερ) και την βανίλια ή το ξύσμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και σ’ένα μπολ παίρνουμε
το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με το κακάο πολύ καλά (αν είναι πολύ σφιχτή
η ζύμη την αραιώνουμε με λίγο γάλα). Βουτυρώνουμε την φόρμα, στρώνουμε τη μισή
ζύμη, από πάνω ρίχνουμε τη σοκολατένια και μετά την υπόλοιπη. Προσεκτικά με ένα
ξυλάκι τρυπώντας την ζύμη, κάνουμε κυματισμούς στο κακάο.Ψήνουμε στους 1800
για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου