10/4/13



Υλικά
500 γραμ. ρύζι για πιλάφι
5-5 ½ φλιτζ. του τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο περίπου 150 γραμ.
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 κρόκος αυγού
2 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού γαλέτα
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Με το νερό, το ρύζι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι φτιάχνουμε ένα πιλάφι σπυρωτό. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, όπως είναι ζεστό, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί, τον κρόκο αυγού, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, να γίνουν όλα μια μάζα. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, τις πλάθουμε, τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και την τριμμένη γαλέτα ή φρυγανιά και τις τηγανίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου