Υλικά
1 ποτήρι
νερό
1 κουταλάκι
χυμό λεμονιού
3-4 λεμόνια
για το μαρινάρισμα
Εκτέλεση
Αγοράζουμε
φράουλες μεγάλες και γερές. Τις πλένουμε καλά και τις καθαρίζουμε με προσοχή
για να μη λιώσουν. Στύβουμε τα λεμόνια, αραδιάζουμε τις φράουλες σε λεκάνη κατά
σειρές και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε στο λεμόνι 3-4
ώρες. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η
ζάχαρη και το αφήνουμε να δέσει. Στραγγίζουμε τις φράουλες από το λεμόνι και
τις ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5-8΄. Τραβάμε
την κατσαρόλα από την φωτιά και με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά βγάζουμε τις
φράουλες. Ξαναβάζουμε το σιρόπι στη φωτιά να δέσει καλά, ξαναρίχνουμε τις φράουλες,
αφαιρούμε τον αφρό και αφού δέσει το γλυκό, προσθέτουμε το χυμό, αφήνουμε να
πάρει 2-3 βράσεις, τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου