25/4/13



Υλικά για τη βάση:
50 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. σοκολάτα 70% κακάο
100 γραμ. μπισκότα digestive          
Για την κρέμα:
150 γραμ. σοκολάτα 70% κακάο
25 γραμ. βούτυρο
15-20 γραμ. κακάο
20 γραμ. κονιάκ-250 γραμ. μασκαρπόνε
2 μέτρια αυγά
50 γραμ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο, μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τ’ ανακατεύυμε με τα μπισκότα.  Τα βάζουμε σε πυρέξ ή ποτήρια και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί, βάζουμε το κακάο με το κονιάκ και  ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε το μασκαρπόνε και το βάζουμε στο μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν, τ’ ανακατεύουμε με το μίγμα σοκολάτας και γεμίζουμε πάνω από τα μπισκότα. Το πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου