Υλικά
6 κουταλιές
ζάχαρη
½ ποτήρι νερά
6 μεγάλα ώριμα
βερίκοκα
Φλούδα 1
λεμονιού
2 κουταλιές
βούτυρο
6 φέτες ψωμί
φόρμας
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη
ζάχαρη σε κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε τα βερίκοκα, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια
και τα ψιλοκόψουμε, τ’αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5΄, τα στραγγίζουμε και δένουμε για λίγο ακόμα το σιρόπι, προσθέτοντας
την φλούδα του λεμονιού. Δουλεύουμε το μασκαρπόνε ή το μανούρι, προσθέτουμε το
σιρόπι, αφού αφαιρέσουμε την φλούδα λεμονιού και βάζουμε το μίγμα σε σακούλα με
κορνέ. Σοτάρουμε στο βούτυρο τις φέτες το ψωμί και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στρώνουμε
σε ένα πυρέξ ή σε ποτήρια τις φέτες, βάζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και
τελειώνουμε με το μασκαρπόνε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου