29/4/13



Υλικά:
 300 γραμ. ρύζι (2 ½ φλιτζάνια)
100 γραμ. ζαμπόν
16 ουρές από καραβίδες ή γαρίδες
100 γραμ. αρακά
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο
2 αγγουράκια τουρσί
150 γραμ. πιπεριές κίτρινες και πράσινες
600 γραμ. (4 φλιτζ. ) ζωμό χορταρικών ή κύβο
4 κουταλιές λάδι
Μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μισό λάδι,
προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για λίγο, ρίχνουμε τον ζωμό,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στον φούρνο στους 180
βαθμούς, για 17 λεπτά.  Κόβουμε το ζαμπόν, τα αγγουράκια, τις ντομάτες, τ’ ανακατεύουμε με τον βρασμένο αρακά, τις καραβίδες βρασμένες σε αλατισμένο νερό με το σέλινο, μαϊντανό και καρότο. Χτυπάμε σε μπολ το χυμό με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι πιπέρι, περιχύνουμε το μίγμα ζαμπόν, καραβίδες, λαχανικά και τα ρίχνουμε στο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου