28/4/13


ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Υλικά
Εντόσθια Πασχαλινού αρνιού (συκώτι, καρδιά, πλεμόνι, έντερα)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 λεμόνια
2-3 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Ρύζι (μία κουταλιά της σούπας για κάθε άτομο)
Εκτέλεση
Γυρίζουμε τα έντερα και τα πλένουμε καλά, τ’αφήνουμε σε λεμόνι να καθαρίσουν και να ασπρίσουν και τα ξαναπλένουμε πολύ καλά. Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό. Τ’αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια, καθώς και τα έντερα, Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν μαζί με τον άνηθο. Προσθέτουμε όταν ροδίσουν και τα εντόσθια. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ή ζωμό από κρέας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Όταν γίνουν τα εντόσθια, προσθέτουμε το ρύζι και όταν γίνει, αυγοκόβουμε την μαγειρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου