4/4/13



Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι γλυκού κοφτό σόδα
¾ κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι γλυκού νεσκαφε
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Γλάσο Μόκα
Αναμιγνύουμε και χτυπάμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά νεσκαφέ
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι  με το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα ή στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε ένα ένα τ’αυγά. Μετά προσθέτουμε την σοκολάτα. Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι κοφτό νεσκαφέ και το προσθέτουμε στο μίγμα, εναλλάξ με το αλεύριι. Ανακατεύουμε το μίγμα ελαφρά και προσθέτουμε τα καρύδια. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέϊκ σε μέτριο φούρνο 45΄. Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και το σκεπάζουμε με γλάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου