
ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά τσαγιού τριμμένα,ανακατεμένα
μπαχαρικά (κόλιαντρο,κύμινο,τζίντζερ,μοσχοκάρυδο)
Για τη
γέμιση
8 φέτες μπέικον καπνιστό
το ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι καγέν
100 γραμμ. ψίχουλα από άσπρο ψωμί
1 αυγό χτυπημένο
25 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς ή
καλαμποκέλαιο
Για το
σερβίρισμα
Λαχανικά εποχής
φέτες λεμονιού
φύλλα μαϊντανού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για 10
λεπτά. Σχίζετε το φιλέτο (αφού το καθαρίσετε από κάθε λίπος ή πέτσα) από τη μια
πλευρά σε βάθος 2,5 εκ.
περίπου. Ανοίγετε το φιλέτο και το χτυπάτε για να μαλακώσει. Βάζετε το φιλέτο
σε μια βαθιά πιατέλα, περιχύνετε το σχισμένο μέρος με το ξίδι, πασπαλίζετε με
το μίγμα των μπαχαρικών και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Το
γυρίζετε 1-2 φορές. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα
υλικά της γέμισης εκτός από το λάδι και
το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάτα και
κρατάτε τη μαρινάτα για τη σάλτσα. Γεμίζετε
το κρέας με το μίγμα. Μόλις η γέμιση τοποθετηθεί στο κέντρο του κρέατος
κλείνετε το κρέας βάζοντας μεταλλικές
μικρές σούβλες για να το συγκρατήσετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη ρηχή
κατσαρόλα και ροδίζετε το γεμιστό κρέας για 5-6 λεπτά απ’όλες τις πλευρές. Βγάζετε
το κρέας ,το αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει τα υγρά του και να κρυώσει καλά και κρατάτε
το λάδι του τηγανίσματος. Αφαιρείτε τις σούβλες με προσοχή. Βάζετε στην πάνω
πλευρά του κρέατος τις υπόλοιπες φέτες
μπέικον και τις συγκρατείτε με σχοινί. Ψήνετε για 2-21/2 ώρες το κρέας, περιχύνοντάς
το συχνά με το λάδι όπου το ροδίσατε και τη μαρινάτα του. Σερβίρετε με τραγανά
λαχανικά βρασμένα στον ατμό. .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου