6/4/13



Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι
¾ του πακέτου των 250 γραμ. μαργαρίνη
½ φλιτζ. παρμεζάνα
½ φλιτζ. τυρί φέτα  σε κομματάκια
¾ κιλού φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγη μαργαρίνη για το σοτάρισμα
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
6-7 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Τρίβουμε την μαργαρίνη σε κομματάκια μέσα στο αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε τα τυριά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας τα υλικά να γίνουν μπάλα. Την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, την αφήνουμε μερικές ώρες έξω από το ψυγείο και την πατηκώνουμε με τα χέρια σε στρογγυλή φόρμα για τάρτες. Στο μεταξύ σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στη μαργαρίνη για λίγα λεπτά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , τον κύβο, τν χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ ανακατεμένο με το κονιάκ. Τα σιγοβράζουμε λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και αδειάζουμε όλο το μίγμα στην άψητη τάρτα. Ψήνουμε στους 1800 για 40΄περίπου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου