19/3/13

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Υλικά (για 4 άτομα)
4 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη,κίτρινη.πορτικαλί)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμέννα
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
2-3 λουκάνικα χωριάτικα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
4 αυγά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Κόβουμε και τα λουκάνικα λεπτές ροδέλες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα λαχανικά να μαραθούν. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να μην κολλήσουν. Όταν έχουν μαραθεί, τα βάζουμε σε ταψί, ή μεγάλο πήλινο ή σε ατομικά πήλινα γιουβετσάκια. Χττυπάμε τ’αυγά και όταν κρυώσουν τα λαχανικά, τους ρίχνουμε επάνω τα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες κομμένες φέτες και αφού σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το φαί, το ψήνουμε σε προθερμασμένομέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου