20/3/13



Υλικά
1 αυγό (χωρισμένο κρόκο-ασπράδι)
1 φλιτζ. του τσαγιού γιαούρτι
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι σκόνη
¾ του νεροπότηρου λιωμένη μαργαρίνη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
Αλάτι και σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση ένα λάκκο και ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το αλάτι και τα ζυμώνουμε. Από το ζυμάρι κόβουμε κομματάκια σαν καρύδι και κάνουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος του δαχτύλου μας. Τα περνάμε σε αυγό, μόνο τον κρόκο, το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου