22/3/13



Υλικά
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
3 κεσέδες γιαούρτι(750 γραμ. )
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γραμ. βιτάμ (1 πακέτο μεγάλο)
20 αμύγδαλα ασπρισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
½ κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βιτάμ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Το μίγμα θα γίνει σαν πηχτός πολτός. Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μίγμα. Το στρώνουμε και γαρνίρουμε την επιφάνεια με αμύγδαλα σε κανονικές αποστάσεις, ώστε όταν κόψουμε το γλυκό, να έχει κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο. Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο για 40΄, προσέχοντας να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε το σιρόπι και όπωςς είναι ζεστό, σιροπιάζουμε το γλυκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου