23/3/13



Υλικά
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα
4 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζ. τρούφα σοκολάτα
1 φλιτζ. καρύδα
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι
1 κουβερτούρα σοκολάτα
λίγο ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
Για το σιρόπι
5 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
Δουλεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο πολύ καλά. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα χλιαρό, το χυμό, την καρύδα, την τρούφα και το αλεύρι με το μπέικιν. Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την μισή στμίγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 55΄ και σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι, το οποίο έχουμε ετοιμάσει στο μεταξύ. Όταν κρυώσει το γλυκό και τραβήξει το σιρόπι του, περιχύνουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου