24/3/13

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ - ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

Υλικά

300 γραμ. αλεύρι

1 αυγό

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Παίρνουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε κομμάτια, του βγάζουμε το δέρμα, τον πλένουμε καλά να φύγουν τα πολλά αλάτια και τον βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό να μουσκέψει από την προηγούμενη ημέρα. Αλλάζουμε το νερό συχνά .Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο, θα φτιάξουμε κουρκούτι. Βάζουμε το αλεύρι με τα μπέικιν πάουντερ σε λεκανάκι, ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει χυλός και προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό. Περνάμε τον μπακαλιάρο από το χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου