25/3/13

ΒΑΚΑΛΑΟΣ (ΠΑΣΤΟΣ) ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά

1 κιλό σπανάκι

4 κομμάτια βακαλάο (περίπου 150-200 γραμ.)

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ

1 κουταλιά άνηθο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το ζεματάμε. Αφού το στραγγίσουμε στο τρυπητό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε με το λάδι, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, να σοταριστούν. Διαλύουμε την ντομάτα με λίγο νερό και την ρίχνουμε στο φαί. Αφήνουμε το σπανάκι να βράσει καλά, ρίχνοντας νερό όταν χρειαστεί. Από την προηγούμενη μέρα, κόβουμε, ξεπλένουμε από το αλάτι τον βακαλάο και τον βάζουμε σε νερό, αλλάζοντάς το συχνά. Όταν γίνει το σπανάκι, βάζουμε στην κατσαρόλα τον βακαλάο και τον αφήνουμε 10΄περίπου. Δεν βάζουμε αλάτι, αλλά το δοκιμάζουμε πρώτα και αν χρειαστεί τότε βάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου