30/3/13



Υλικά
1 κιλό άνθη λεμονιάς ή νεραντζιάς ή πορτοκαλιάς  
1 1/2κιλό ζάχαρη
3 γραμ. τρυγικό οξύ
Εκτέλεση
Αφού μαζέψουμε τα άνθη, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, τα βράζουμε σε άφθονο νερό και τους αλλάζουμε 5-6 φορές νερό μέσα στην ίδια μέρα. Την άλλη μέρα ετοιμάζουμε το σιρόπι και πριν ρίξουμε τα άνθη, προσθέτουμε το τρυγικό οξύ, τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά. Αν δεν μας δέσει καλά, την επόμενη μέρα το ξαναδένουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου