1/2/13



Υλικά
2 φλιτζ. πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
3 κουταλιές ζάχαρη
2 ½ κουταλιές κορν φλάουερ
12 μπισκότα σαβαγιάρ
Γάλα
Κονιάκ
½ φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
3 φλιτζ. γάλα
5 κουταλιές ζάχαρη-για την δεύτρη στρώση-
3  ½ κουταλιές κορν φλάουερ-για την δεύτερη στρώση-
Βανίλια
Εκτέλεση
Σε μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με το κορν φλάουερ και την ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν-όλα κρύα-.Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά –μέτρια- μέχρι να πήξει η κρέμα και την αδειάζουμε σε φόρμα με τρύπα στη μέση. Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε λίγο γάλα με κονιάκ και τα στρώνουμε επάνω από την κρέμα πορτοκάλι. Από πάνω σκορπάμε τ’αμύγδαλα. Σε άλλη κατσαρόλα, διαλύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ με το γάλα-όλα κρύα-, προσθέτουμε την βανίλια και την βράζουμε μέχρι να πήξει καλά. Τη ρίχνουμε επάνω από τα σαβαγιάρ και τ’αμύγδαλα και βάζουμε την φόρμα μερικές ώρες στο ψυγείο. Όταν παγώσει καλά, την ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με μερικά αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου