Υλικά
4 αυγά
½ φλιτζ. ζάχαρη
Βανίλια
¾ φλιτζ. αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη
Γέμιση και γλασο
1 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. Μαργαρίνη
3 πακέτα των 125 γραμ. κουβερτούρα
½ κουταλιά σκόνη στιγμιαίο
καφέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μίξερ τους κρόκους
με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη λιωμένη
μαργαρίνη. Χτυπάμε τ’ασπράδια μαρέγκα και τ’ανακατεύουμε ελαφρά με το μίγμα. Το
αδειάζουμε σε μακρόστενο ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και το ψήνουμε στους
1900 για 15΄. Το αναποδογυρίζουμε επάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με
κακάο, ξεκολλάμε το λαδόχαρτο και το γυρίζουμε
ρολό μαζί με την πετσέτα. Το αφήνουμε να κρυώσει και εν τω μεταξύ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη
μαργαρίνη σε μέτρια κατσαρόλα
να πάρουν μια βράση, τη βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα
και τον καφέ , ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αδειάζουμε το μίγμα σε μέτριο
μπολ , το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα
και το χτυπάμε με το μίξερ να γίνει αφράτο. Ξεδιπλώνουμε το ρολό, αλείφουμε
μια στρώσει κα το ξανατυλίγουμε . Το
σκεπάζουμε με το υπόλοιπο γλάσο και τραβάμε
με ένα πιρούνι γραμμές κατά μήκος της επιφάνειας. Κόβουμε λίγο τις άκρες του
ρολού αν είναι ξερές από το ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου