3/2/13

ΣΑΠΟΥΝ ΧΑΛΒΑΣ
Υλικά
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια νισιστέ
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
5 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης –αντί για φυστίκια μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ξασπρισμένα ή και ανάμικτα φυστίκια και αμύγδαλα-
Ίνδική καρύδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την πορτοκαλάδα, σε θερμοκρασία δωματίου, τον νισιστέ , τις βανίλιες και ανάβουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και αμέσως το τραβάμε από την φωτιά, ρίχνοντας το βούτυρο Προσθέτουμε τα φυστίκια και ανακατεύουμε καλά .Παίρνουμε μια φόρμα ζελέ και αφού ρίξουμε την ινδική καρύδα στον πάτο της φόρμας και στα πλάγια, ρίχνουμε το μίγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Όταν παγώσει καλά, το αδειάζουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου