Υλικά
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ανθόνερο
1 φλιτζ. άχνη
Εκτέλεση
Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τ’ αμύγδαλα, τα βάζουμε λίγο στο φούρνο να
στεγνώσουν και τα περνάμε από μηχανή ξηρών καρπών να γίνουν σαν ρύζι. Βάζουμε
στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και δένουμε σε σιρόπι
το νερό και την ζάχαρη. Όταν δέσει, το αφήνουμε να κρυώσει και τ’ανακατεύουμε
με το αμύγδαλο. Τα ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τ’αμυγδαλωτά στο σχήμα που θέλουμε
και τα κυλάμε στην άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου