21/2/13


ΦΑΚΕΣ  ΣΟΥΠΑ (ΚΡΕΜΑ)

Υλικά
4 φλιτζ.φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
3-4 καρότα ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι σέλινο
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψουν σε νερό. Την άλλη μέρα, τις πλένουμε καλά σε τρυπητό και τις βάζουμε να βράσουν με νερό. Μόλις πάρουν μερικές βράσεις, χύνουμε αυτό το νερό, προσθέτουμε άλλο ζεστό, τις ντομάτες και τα χορταρικά και τ’αφήνουμε σκεπασμένα να σιγοβράσουν και σχεδόν να λιώσουν. Αφαιρούμε τότε την δάφνη και το δενδρολίβανο, περνάμε τις φακές από το τρυπητό, πιέζοντας να βγουν λιωμένες οι φακές και βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα. Τον αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, τον ανακατεύουμε να πάρει μερικές βράσεις και σερβίρουμε με croutons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου