Υλικά
1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι
1 πορτοκάλι χυμό
1 λεμόνι χυμό
1 αποξηραμένη πορτοκαλόφλουδα
3 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Σουμάκι
Μαύρο λεμόνι σκόνη
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε το μπουτάκι το
κατσίκι, το αλείφουμε και από τις δύο πλευρές, με αλάτι, πιπέρι θυμάρι, δεντρολίβανο, σουμάκι,
μαύρο λεμόνι και το βάζουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε το μισό χυμό από το πορτοκάλι
και το μισό χυμό από το λεμόνι, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, την πορτοκαλόφλουδα,
το λάδι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200
βαθμούς για 1 ½ ώρα να ψηθεί. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες
κυδωνάτες. Τους βάζουμε αλάτι-όχι πολύ γιατί έχει και το κατσίκι-, πιπέρι, θυμάρι,
δεντρολίβανο, σουμάκι, μαύρο λεμόνι, κόβουμε λεπτές ροδελίτσες το σκόρδο, ρίχνουμε
τον άλλο μισό χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα ρίχνουμε στη γάστρα. Το
ξαναβάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να γίνει. Αν χρειαστεί θα προσθέσετε
λίγο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου