11/2/13



Υλικά
1 κιλό σουπιές
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
Αλάτι
 Πιπέρι
1 ποτήρι λάδι
2 ώριμες ντομάτες ή μια κουταλιά πελτέ
Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε ,κόβουμε και πλένουμε τις σουπιές. Καθαρίζουμε πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις σουπιές με το μισό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα, ενώ σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε, με το άλλο μισό λάδι, το σπανάκι με τα μυρωδικά ψιλοκομμένα,  με το αλάτι και το πιπέρι. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα περασμένη από το μούλτι ή τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Τα’αφήνουμε να πάρουν μια δυό βράσεις και  βάζουμε  τις σουπιές.Τα σιγοβράζουμε περίπου 20΄ και είναι έτοιμα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου