9/2/13



Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
¾ φλιτζ. βιτάμ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
Για τη γέμιση
1 κιλό μήλα
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το πάουντερ. Προσθέτουμε το βιτάμ, τον κρόκο, το κονιάκ και ζυμώνουμε να γίνει μαλακή ζύμη . Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο  και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά.  Τη μισοψήνουμε σε μέτριο φούρνο, αφού την τρυπήσουμε με πιρούνι σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσει. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε φέτες, τ’ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα. Βγάζουμε το ταψάκι με τη ζύμη από το φούρνο και στρώνουμε επάνω τα μήλα. Λιώνουμε το βούτυρο και ραντίζουμε τα μήλα, το βάζουμε σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε 20-30΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου