26/2/13


ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ

ΥΛΙΚΑ
 150 γραμ. βούτυρο
125 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
350 γραμ.αφράτη σκούρα ζάχαρη
150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κουτ.γλυκού εσάνς βανίλιας
125 γραμ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη.
Για το γλάσο   
175 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
0,075 λίτρου κρέμα γάλακτος
Για διακόσμηση
 καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατ. Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας μαζί με τα αυγά,  την εσάνς βανίλιας και την καρυδόψιχα..Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε  περίπου 30 λεπτά(δεν πρέπει να ξεραθεί πολύ}.Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, Τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά το μίγμα να γίνει λείο και το απλώνουμε επάνω στο γλύκισμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια για διακόσμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου