ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ
ΥΛΙΚΑ
350 γραμ.αφράτη σκούρα ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κουτ.γλυκού εσάνς βανίλιας
Για το γλάσο
175 γραμμ. σοκολάτα
κουβερτούρα
Για διακόσμηση
καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο
στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατ. Λιώνουμε το
βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και
αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε το
μίγμα της σοκολάτας μαζί με τα αυγά, την
εσάνς βανίλιας και την καρυδόψιχα..Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα στο
ταψί. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά(δεν
πρέπει να ξεραθεί πολύ}.Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, Τη βγάζουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά το μίγμα να γίνει
λείο και το απλώνουμε επάνω στο γλύκισμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε
τα καρύδια για διακόσμηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου